הרצאות דידקטיות לילדי בתי ספר בגילאים שונים. ההרצאות מציגות נושאים מדעיים עם דגש על רלוונטיות לחומר הנלמד בבתי הספר בשיעורי הביולוגיה, הגיאוגרפיה ושיעורי המדעים, תוך התייחסות לנושאים סביבתיים ואיכות הסביבה החופית והימית. ההרצאות עוסקות בתופעות ביולוגיות ואקולוגיות בסביבות ימיות ומלוות במצגות מרהיבות.
בחודש אוגוסט 2009 נבחרתי לתת שיעור לדוגמה במסגרת התכנית "לומדים ביחד" שמפיקה קשת בשיתוף עם המרכז לטכנולוגיה חינוכית (מטח). התכנית שודרה בתאריך 16.8.09 בערוץ 2. לצפייה לחצו כאן.
סביבות החיים העשירות של שוניות אלמוגים הן כמו מעבדה חיה ללימוד תהליכים ביולוגיים ואקולוגיים בראי האבולוציה. האלמוגים הם המרכיב הדומיננטי בשוניות והם יוצרים תשתית להתפתחות מארג סבוך ומרהיב של יצורים ימיים.
ההרצאה מציגה דוגמאות של חסרי חוליות מרהיבי עין על אורחות חייהם המופלאים. ספוגים, אלמוגים וצורבים אחרים, תולעים שטוחות ותולעים טבעתיות, סרטנים, רכיכות, קווצי-עור, חיטחבים ואצטלנים.
העולם התת-ימי מתאפיין בשלל צורות וצבעים. תופעת הצבעוניות בולטת במיוחד בשוניות אלמוגים. בסביבה זאת בה יש ריבוי מינים והתקשורת העיקרית היא תקשורת ויזואלית, יש משמעות רבה לדגמי הצבעים שנושאים בעלי-החיים והצמחים.
ישראל התברכה בשני ימים, ים תיכון וים סוף, השונים זה מזה בתנאי הסביבה האביוטיים שלהם ובאופיים הביולוגי והאקולוגי. למרות זאת, החיבור ביניהם על ידי תעלת סואץ, מאפשר הגירת בעלי-חיים מים סוף אל הים התיכון.
תופעת חיי השיתוף בין יצורים בים היא אחת התופעות הביולוגיות מעניינות והיא תוצאה של אבולוציה של מיליוני שנה. צלילה בשוניות אלמוגים מפגישה אותנו עם אין ספור דוגמאות לחיי שיתוף הדדיים, חד צדדיים, או טפיליים המתקיימים בין היצורים שונים.